Home
Terug
Reageer!
gebroeders Van Limburg gebroeders Van Limburg
gebroeders Van Limburg
Nederlands
Deutsch
English
Français

Disclaimer
Design: LaVerbe

Gebroeders Van Limburg Festival 2007

Programma
Het startschot voor het festival rondom de gebroeders van Limburg nadert. De organisatie is druk doende om alles in goede banen te leiden. Het volledige programma staat op de website van het festival www.gebroedersvanlimburgfestival.nl. Er is een folder in omloop waarin alle informatie te lezen is. Deze is verkrijgbaar bij de gangbare Nijmeegse openbare instellingen als bibliotheek De Lindenberg, De Stadswinkel, Filmhuis Lux en daarnaast bij het productiebureau van het festival in de Van Welderenstraat 102A. Uiteraard zullen ook tijdens het festival flyers verkrijgbaar zijn.

Kinderactiviteiten op zaterdag en niet op vrijdagmiddag
In de folder die in een oplage van 10.000 stuks verspreid is, staat een storende fout. De kinderactiviteiten in het Valkhofpark staan per abuis bij vrijdag 24 augustus. Dit moet zaterdagmiddag 25 augustus zijn. Dan kunnen kinderen zich in middeleeuwse setting uitleven met spelletjes, een kasteel bouwen, zicht verkleden als Middeleeuwer, luisteren naar verhalen en kijken naar vechtdemonstraties. Kom dus zaterdag 25 augustus met uw kinderen naar het Valkhofpark (vanaf 13.00 uur).

Middeleeuwse markt (zondag 26 augustus)
Coördinatrice Marisca Zweistra vertelt wat er rondom het St. Stevenskerkhof zoal te gebeuren staat:
'Op deze locatie zullen vier re-enactmentgroepen uit binnen- en buitenland zich stationeren. Ik ben zelf lid van het middeleeuws genootschap 'Die Landen van Herwaerts Over'. Wij streven ernaar om een zo authentiek mogelijk beeld van de late middeleeuwen te herscheppen. Onze kleding vervaardigen en herstellen we zelf. Tijdens het festival bereiden we op een open vuur maaltijden. We demonstreren verder bijvoorbeeld hoe er zeep gemaakt werd of wol gesponnen en geverfd werd. Houtsnijwerken, mandenmaken, bordspelen, laatmiddeleeuwse wapenuitrustingen... het zal allemaal te zien zijn.
Naast het plezier dat wij als re-enacters beleven, staat interactie met en educatie van de bezoekers hoog in het vaandel. We hopen dan ook dat de bezoekers veel vragen zullen stellen.

Vorig jaar bezochten ruim 15.000 bezoekers het festival. Dit jaar verwacht de organisatie dit aantal te overtreffen. Om dat te bereiken pakt de organisatie groot uit. Als bewonderaar van de kunstwerken van de Nijmeegse gebroeders of gewoon als nieuwsgierige bezoeker mag u niet ontbreken.

Kijk op de festivalsite www.gebroedersvanlimburgfestival.nl.

gebroeders Van Limburg